Elérhetőségeink: 

Megtekinthető készülékek:

70/3461346

Budapest X.ker

30/7005340


palinkafozokazan.hu homlokkp 3

Van kérdése?

Szakmai információk 

hiteles forrásból

 

Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:


70/3461346

30/7005340

 

Ladi Csaba

okleveles élelmiszermérnök

 

Kószó Gábor

okleveles élelmiszermérnök

Partneroldalunk

Új és használt mezőgazdasági gépek eladók!

További információhoz kattintson a linkre!

http://mezogep.hu

Billenős pálinkafőzők keverővel 60-80-100 liter


Aktuális áraink:


Üst térfogat

Tömeg
(kg)

Hűtő térf.
(liter)

Hűtőspirálok
(db)

DES-1961 

ár

Utángyártott

ár

Pálinkafőző 60l 54 200 6

239 000 Ft

214 000 Ft

Pálinkafőző 80l

64 200 6

259 000 Ft

229 000 Ft

Pálinkafőző 100l

74 200 6

279 000 Ft

245 000 Ft






MEGRENDELÉS


Keresse az 1961-ben alapított DES minőséget!

Rendelés lehetséges módjai:

  • Telefonon: 70/3461346 vagy 30/7005340
  • E-mailben:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
  • Interneten: www.palinkafozo.hu  partner - honlapunkon keresztül

Ajándékok                    

Akciónk keretein belül                  

  1. házhozszállítás országon belül
  2. 0-100-as szeszfokoló
  3. fokolóhenger
  4. beépített, cserélhető fejhőmérő
  5. beépített, cserélhető vízhőmérő
  6. oktatás a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán  (minden üsthöz küldünk egy kedvezménykártyát, mellyel 15 000 Ft helyett 3 000 Ft-ért léphet be oktatásunkra)
  7. epruvetta vásárlási kedvezmény (pálinkafőző vásárlással egy időben 14 000 Ft helyett 9 800 Ft-ért vásárolható)

  8. keverőmotor vásárlási kedvezmény (pálinkafőző vásárlással egy időben 45 000 Ft helyett 35 000 Ft-ért vásárolható)

Mintadarabok megtekinthetők: 34, 60, 80, 100 literes Budapest


Az üstök leengedőcsappal is rendelhetők:

Üst térf.
Tömeg
(kg)
Hűtő térf.
(liter)
Hűtő- spirálok száma
(db)

DES 1961 

Ár

Utángyárott

Ár 

Pálinkafőző 60l GCS 54 200 6

255 000 Ft

-

Pálinkafőző 80l GCS

64 200 6

275 000 Ft

-

Pálinkafőző 100l GCS

74 200 6

295 000 Ft

264 000 Ft


des 100l tfolys htvelx

A készülékek rozsdamentes, átfolyós hűtővel is rendelhetők!

Átfolyós hűtő felár: 20 000 Ft

Működés:

Vízzáró tölcsér csatlakozón keresztül  érkezik a párlatgőz a páracsőből az átfolyós hűtőbe. A gőz lefelé áramlás közben lecsapódik és a csövek falán lefolyva lehűl. A lehűlt párlat az alsó gyűjtő részen kifolyik az epruvettába vagy egyéb szedőedénybe.

Előnyök

  • kis helyigény: a palack átmérője 16 cm, vasháromláb átmérő kb. 50 cm
  • víztakarékos: 50-80 l/h, legmodernebb üzemi technika

Használatához csapvíz vagy egyéb stabil nyomású vízbetáp kell, mivel a hűtőben folyamatos, lassú vízáramlást kell fenntartani!


                       

tartályos hűtő: 6 spirálos hűtőberendezéseink lényegesen jobb hatásfokú, víztakarékos hűtést tesznek lehetővé! Használatuk nyári időszakban sem jelent problémát! A desztillált gőz teljes mértékben kondenzál (kicsapódik), nincs párlat és aroma-anyag "szökés"! Minden értékes aromakomponenst visszakapunk folyadék formában! 60 literes mérettől mindenképp az 6 spirálos hűtőket javasoljuk!

                         

Beépített fenékkeverő: Megakadályozza a legsűrűbb cefre leégését is a 4 ponton rögzített stabil kétkarú láncos fenékkeverő. Keverés hatására a hőmérséklet eloszlás és a lepárlás egyenletes lesz. A beépített keverő gyorsabb lepárlást, kevesebb fűtőanyag felhasználást és tisztább középpárlatot (jobb pálinkát) eredményez. Egy cefrefőzés, keverővel átlagosan 3 óra, keverő nélküli üstök esetén 6-7 óra. Keverő mindenképp kell a cefrefőző üstbe. A keverőlánc a saját súlyánál fogva felveszi az íves fenéklemez alakját, hogy a lehető legjobban felkeverje a cefrét. Mivel a cefre keverés közben olajozza a láncot, ezért nem koptatja a fenéklemezt.

                          

Vízzár: A kupola és az üst csatlakozásának tömítése a legmodernebb, vízzáras technikával történik. A vízzáras tömítés a legbiztonságosabb módszer, mivel megakadályozza, hogy a készülékben túlnyomás alakuljon ki. Ezek a vízzáras pálinkafőzők sosem robbanhatnak fel, biztonságosan használhatók. 

                             

Vízzáras csatlakozású páracső:

A páracső kapcsolódása szintén biztonsági, vízzáró csészéken keresztül történik. 

                    

Billenthető üstház: Robosztus, hosszú billentő kar és egy hátsó billentést rásegítő fogantyú segítségével gyorsan és biztonságosan tudjuk üríteni az üstben visszamaradt slempét.  Üstház festése fekete kandallófesték.

                          

Belső hővédő lemez: A 100 literes pálinkafőző üstházában egy a tűzteret körülfogó lemez talható, amely védi az üstházat a túlzott hőhatástól. A kisebb berendzésknél erre nincs szükség, mivel a fűtéshez megfelelő hőmennyiség lényegesen kisebb.

                                   

Fűtési mód: Fa és gáztüzelési lehetőség. Fa vagy gáz tüzeléssel nagyobb mennyiségű cefre is kényelmesen kifőzhető. A szimplafalú üstök jellemzője, hogy rendkívül enerigatakarékosak. 80 liter cefre kifőzéséhez egy száz literes üstben 20-25 kg keményfa vagy 3-3,5 kg PB gáz szükséges.

                              

Lepárlás ideje:

Cefrefőzés tele üst esetén (80l): átlagosan 3 óra.

Finomítás tele üst esetén átlagosan 4 óra.

                

Vörösréz: A készülék 99 %-nál nagyobb tisztaságú vörösréz lemezből készül. Amelyet a Tüv bevizsgálási tanúsítvány bizonyít. A vörösréznek fontos katalizátor szerepe van a lepárlás során. Egyrészt serkenti új lepárlási aromák létrejöttét, másrészt megköt a cefréből származó szennyező komponenseket, mint például mérgező hidrogén cianidot és szúrós szagú kénvegyületeket.

                              

Bevizsgálva: Készülékeinket a TÜV Rheinland német minőségbiztosító vizsgálta be. A készülékek a higiéniai és kémiai vizsgálatoknak egyaránt magasan megfeleltek. Otthoni főzéshez kizárólag gyári, bevizsgált, a magyar hatóság által elfogadott készülékek használhatók. A készülék származását igazolni kell.

                     

Javasolt kifőzhető cefremennyiség: Száz literes pálinkafőzőt abban az estben érdemes vásárolni, amennyiben egy évben 500 liternél több cefre áll rendelkezésére, vagy időhiány végett gyorsan le szeretne tenni a pálinkafőzésről.

                             

Párlat minőségének bizonyítéka: Készülékeinkkel főzőtt párlatok 2012-ben az I. Pálinka Világ Kupán /Gyula, Budapest/ valamint a XX. Magyar Országos Pálinka Versenyen ezüst- és arany érmeket nyertek. Ez a pálinkaverseny jelen pillanatban az ország legnagyobb, a Pálinka Nemzeti Tanács által is elismert versenye.

                         

Legkevesebb lefőzhető mennyiség: Mivel otthon jellemzően egy üsttel rendelkezünk az első főzést (cefrefőzést) és a második főzést (finomítást) is ugyanazon üsttel végezzük. 80-85 liter cefréből jellemzően 15-20 liter alszesz keletkezik. Egy szimplafalú 100 literes üsttel már 10-15 liter alszesz is finomítható. Ez nagy előnye a szimplafalú üstöknek a duplafalúakkal szemben, amelyeket legalább 40-50 százalékig fel kell tölteni.

                  

Akciókról kérjük érdeklődjön telefonszámainkon:

         

(0670) 346-1346

(0630) 700-5340 

                      

Fizetési lehetőségek: előre utalással vagy az átvétel helyszínén készpénzben.

                      

Van kérdése?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Élelmiszer és szeszipari mérnök szakembereink elérhetőségei:

0670/346-1346

0630/700-5340

Várjuk hívását hétfőtől vasárnapig reggel 8-tól este 10 óráig!

                       

eredeti DES logók
Epruvetta szeszfokolóval
Keverőmotor
Keverőmotor
DES 100l tartályos hűtővel
DES 100l fatüzelésű üstház
DES 100l kupolahőmérő
DES 100l keverőszerkezet
DES 100l láncos keverőkar
DES tartályos hűtő (200l)
DES tartályos hűtő felülnézet
DES tartályos hűtő vízcsap
DES 100l billentős és leengedőcsapos
DES 100l leengedőcsapos
DES 100l leengedőcsapos kifolyócső
DES 100l leengedőcsapos
DES 60, 80 és 100 literes


 

 

 

Oktatás

Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk kisüsti pálinkafőzőt vásárlóknak!

   

Egylépcsős pálinkafőző bemutatófőzés (a kisüsti oktatással egy időpontban)
helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.

Következő időpont

Az egyetemek újranyitását követően!


Jelentkezéshez kattintson ide!