Budapest X. kerület
Beled (GYMS megye)
70/3461346 
30/7005340

homlokkp

Van kérdése?

Szakmai információk 

hiteles forrásból

 

Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:


70/3461346

30/7005340

 

Ladi Csaba

okleveles élelmiszermérnök

 

Kószó Gábor

okleveles élelmiszermérnök

Partneroldalunk

Új és használt mezőgazdasági gépek eladók!

További információhoz kattintson a linkre!

http://mezogep.hu

Billenős pálinkafőzők keverővel 60-80-100 liter


A lejátszáshoz kattintson a videóablakra!


Aktuális áraink:


Üst térf.
Tömeg
(kg)
Param.
sz*m*h (cm)
Hűtő térf.
(liter)
Hűtő- spirálok száma
(db)
Ár
(Áfával)
pálinkafőző 60 literes 54 67*159*220 330 5

218 000 Ft

pálinkafőző 80 literes 64 73*159*228 330 5

229 000 Ft

pálinkafőző 100 literes 74 73*159*228 330 5

249 000 Ft

MEGRENDELÉS

Vigyázat MÁSOLJÁK! Keresse az 1961-ben alapított DES minőséget!

Rendelés lehetséges módjai:

  • Telefonon: 70/3461346 vagy 30/7005340
  • E-mailben:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
  • Interneten: www.palinkafozo.hu  partner - honlapunkon keresztül

Ajándékok                    

Akciónk keretein belül                  

  1. házhozszállítás országon belül
  2. 0-100-as szeszfokoló
  3. fokolóhenger
  4. beépített, cserélhető fejhőmérő
  5. beépített, cserélhető vízhőmérő
  6. 3 helyett 5 spirálos hűtőtartály
  7. oktatás a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán - minden üsthöz küldünk egy kedvezménykártyát, mellyel 15 000 Ft helyett 3 000 Ft-ért léphet be oktatásunkra
  8. keverőmotor kedvezményesen vásárolható hozzá (45 000 Ft helyett 30 000 Ft)

Mintadarabok megtekinthetők: 34, 60, 80, 100 literes Budapest, Beled (Győr-Moson-Sopron megye)


Az üstök leengedőcsappal is rendelhetők:

Üst térf.
Tömeg
(kg)
Param. 
sz*m*h (cm)
Hűtő térf.
(liter)
Hűtő- spirálok száma
(db)
Ár
(Áfával)
pálinkafőző 60 literes 54 67*159*220 330 5

250 000 Ft

pálinkafőző 80 literes

64 73*159*228 330 5

265 000 Ft

pálinkafőző 100 literes 74 73*159*228 330 5

266 000 Ft


DES Kazan 100 l sa mesalicom 1.jpg

A készülékek rozsdamentes, átfolyós hűtővel is rendelhetők!

Átfolyós hűtő felár: 20 000 Ft

Működés:

Vízzáró tölcsér csatlakozón keresztül  érkezik a párlatgőz a páracsőből az átfolyós hűtőbe. A gőz lefelé áramlás közben lecsapódik és a csövek falán lefolyva lehűl. A lehűlt párlat az alsó gyűjtő részen kifolyik az epruvettába vagy egyéb szedőedénybe.

Előnyök

  • kis helyigény: a palack átmérője 16 cm, vasháromláb átmérő kb. 50 cm
  • víztakarékos: 50-80 l/h, legmodernebb üzemi technika
  • időtálló anyagösszetétel: élelmiszeripari nemesacél, saválló, rozsdamentes, nem mágnesezhető

Használatához csapvíz vagy egyéb stabil nyomású vízbetáp kell, mivel a hűtőbn folyamatos, lassú vízáramlást kell fenntartani!


                       

5 spirálos hűtő: 5 spirálos hűtőberendezéseink lényegesen jobb hatásfokú, víztakarékos hűtést tesznek lehetővé! Használatuk nyári időszakban sem jelent problémát! A desztillált gőz teljes mértékben kondenzál (kicsapódik) nincs párlat és aroma-anyag "szökés"! Minden értékes aromakomponenst visszakapunk folyadék formában! 60 literes mérettől mindenképp az 5 spirálos hűtőket javasoljuk!

                         

Beépített fenékkeverő: Megakadályozza a legsűrűbb cefre leégését is a 4 ponton rögzített stabil kétkarú láncos fenékkeverő. Keverés hatására a hőmérséklet eloszlás és a lepárlás egyenletes lesz. A beépített keverő gyorsabb lepárlást, kevesebb fűtőanyag felhasználást és tisztább középpárlatot (jobb pálinkát) eredményez. Egy cefrefőzés, keverővel átlagosan 3 óra, keverő nélküli üstök esetén 6-7 óra. Keverő mindenképp kell a cefrefőző üstbe. A keverőlánc a saját súlyánál fogva felveszi az íves fenéklemez alakját, hogy a lehető legjobban felkeverje a cefrét. Mivel a cefre keverés közben olajozza a láncot, ezért nem koptatja a fenéklemezt.

                          

Vízzár: A kupola és az üst csatlakozásának tömítése a legmodernebb, vízzáras technikával történik. A vízzáras tömítés a legbiztonságosabb módszer, mivel megakadályozza, hogy a készülékben túlnyomás alakuljon ki. Ezek a vízzáras pálinkafőzők sosem robbanhatnak fel, biztonságosan használhatók. 

                             

Vízzáras csatlakozású páracső:

A páracső kapcsolódása szintén biztonsági, vízzáró csészéken keresztül történik. 

                    

Billenthető üstház: Robosztus, hosszú billentő kar és egy hátsó billentést rásegítő fogantyú segítségével gyorsan és biztonságosan tudjuk üríteni az üstben visszamaradt slempét.  Üstház festése fekete kandallófesték.

                          

Belső hővédő lemez: A 100 literes pálinkafőző üstházában egy a tűzteret körülfogó lemez talható, amely védi az üstházat a túlzott hőhatástól. A kisebb berendzésknél erre nincs szükség, mivel a fűtéshez megfelelő hőmennyiség lényegesen kisebb.

                                   

Fűtési mód: Fa és gáztüzelési lehetőség. Fa vagy gáz tüzeléssel nagyobb mennyiségű cefre is kényelmesen kifőzhető. A szimplafalú üstök jellemzője, hogy rendkívül enerigatakarékosak. 80 liter cefre kifőzéséhez egy száz literes üstben 20-25 kg keményfa vagy 3-3,5 kg PB gáz szükséges.

                              

Lepárlás ideje:

Cefrefőzés tele üst esetén (80l): átlagosan 3 óra.

Finomítás tele üst esetén átlagosan 4 óra.

                

Vörösréz: A készülék 99 %-nál nagyobb tisztaságú vörösréz lemezből készül. Amelyet a Tüv bevizsgálási tanúsítvány bizonyít. A vörösréznek fontos katalizátor szerepe van a lepárlás során. Egyrészt serkenti új lepárlási aromák létrejöttét, másrészt megköt a cefréből származó szennyező komponenseket, mint például mérgező hidrogén cianidot és szúrós szagú kénvegyületeket.

                              

Bevizsgálva: Készülékeinket a TÜV Rheinland német minőségbiztosító vizsgálta be. A készülékek a higiéniai és kémiai vizsgálatoknak egyaránt magasan megfeleltek. Otthoni főzéshez kizárólag gyári, bevizsgált, a magyar hatóság által elfogadott készülékek használhatók. A készülék származását igazolni kell.

                     

Javasolt kifőzhető cefremennyiség: Száz literes pálinkafőzőt abban az estben érdemes vásárolni, amennyiben egy évben 500 liternél több cefre áll rendelkezésére, vagy időhiány végett gyorsan le szeretne tenni a pálinkafőzésről.

                             

Párlat minőségének bizonyítéka: Készülékeinkkel főzőtt párlatok 2012-ben az I. Pálinka Világ Kupán /Gyula, Budapest/ valamint a XX. Magyar Országos Pálinka Versenyen ezüst- és arany érmeket nyertek. Ez a pálinkaverseny jelen pillanatban az ország legnagyobb, a Pálinka Nemzeti Tanács által is elismert verseny.

                         

Legkevesebb lefőzhető mennyiség: Mivel otthon jellemzően egy üsttel rendelkezünk az első főzést (cefrefőzést) és a második főzést (finomítást) is ugyanazon üsttel végezzük. 80-85 liter cefréből jellemzően 15-20 liter alszesz keletkezik. Egy szimplafalú 100 literes üsttel már 10-15 liter alszesz is finomítható. Ez nagy előnye a szimplafalú üstöknek a duplafalúakkal szemben, amelyeket legalább 40-50 százalékig fel kell tölteni.

                  

Akciókról kérjük érdeklődjön telefonszámainkon:

         

(0670) 346-1346

(0630) 700-5340 

                      

Fizetési lehetőségek: előre utalással vagy az átvétel helyszínén készpénzben.

                      

Van kérdése?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Élelmiszer és szeszipari mérnök szakembereink elérhetőségei:

0670/346-1346

0630/700-5340

Várjuk hívását hétfőtől vasárnapig reggel 8-tól este 10 óráig!

                       

palinkafozo_100_80_60
gázzsámoly 10kW
palinkafozo_felulnezet
palinkafozo_fejhomero
palinkafozo_keverovel
buktathato_ust
palinkafozo_fatuzeles
keverőmotor ütemszabályzóval
palinkafozo_szetszedve
vizzarocsesze_paracso
vizzaroperem_paracso
palinkafozo_60_lit
buktathato_usthaz
palinkafozo_tuzter_hovedo_lemez
epruvetta
folyamatos szeszfokoló
eredeti DES logók
palinkafozo_csoport
palinkafozo_csoport
palinkafozo_csoport
60l pálinkafőző
80l pálinkafőző átfolyós hűtővel
100l pálinkafőző átfolyós hűtővel


 

 

 

Oktatás

Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk pálinkafőzőt vásárlóknak!

helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.

Következő Időpont

2017.08.19. elmarad

helyette 09.09.



Jelentkezéshez kattintson ide!