Budapest X. kerület
Beled (GYMS megye)
70/3461346 
30/7005340

homlokkp

Van kérdése?

Szakmai információk 

hiteles forrásból

 

Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:


70/3461346

30/7005340

 

Ladi Csaba

okleveles élelmiszermérnök

 

Kószó Gábor

okleveles élelmiszermérnök

Partneroldalunk

Új és használt mezőgazdasági gépek eladók!

További információhoz kattintson a linkre!

http://mezogep.hu

Kérdések és válaszok a házi pálinkafőzésről és szabályairól

Gyakori kérdések a házi pálinkafőzésről?

                                                                                                                                                                                                                     Változás!!!

                          

2016 január 1-jétől érvényes magánfőzést érintő változások 

                                   

https://www.nav.gov.hu/data/cms387097/Felhivas_maganfozes_szabalyainak_valtozasarol.pdf

2015.január 31-ig érvényes magán- és bérfőzést érintő változások:

                                                                                                                               

http://www.nav.gov.hu/data/cms355035/

Felhivas_a_jovedeki_adotorveny_valtozasairol.pdf

                                                       

                                                                                                                                                                                                            

2014.december.31-ig érvényes magánfőzést érintő szabályozás:

                                                                                                                                                                             

http://www.nav.gov.hu/data/cms296545/parlat_szoro_LA4_2013.09.20.pdf

                                                                                                                                                                                                   

Dokumentumok berendezés és főzés bejelentéshez

  ( a 11. és 12. melléklet kell a bejelentéshez)

                                                                                                                                

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800035.PM


 

 

Lehet otthon jó pálinkát főzni?

A kiváló pálinkához 3 alap dolog kell:

1) megfelelő minőségű, érett gyümölcs;

2) jó berendezés;

3) helyes cefrézési és főzési alaptudás.

Ebből az utolsó kettőt garantáltan biztosítjuk. Nincs még egy olyan kiváló pálinka, mint a saját gyümölcsből, saját kezünkkel, családunknak készülő gondossággal előállított ital. Egy nagyüzem, nagy mennyiségben soha nem tud olyan kiváló minőségű pálinkát előállítani, mint Ön kellő odafigyeléssel, kis mennyiségben, házi körülmények között.

 

Lehet mérgező a pálinka?

Néhány alap dolog betartása mellett a pálinka sosem lehet mérgező. Mérgezéses tüneteket csak a mértéktelen fogyasztása okozhat, de ez minden alkoholos italra igaz.

Mennyire bonyolult a pálinkafőzés?

Ha egy pörköltet vagy lekvárt el tud készíteni nagy hibák nélkül, támogatásunk mellett a pálinkafőzés is menni fog.

Fogok kapni információs anyagot a pálinkafőzésről?

Egy több mint 10 oldalas részletes anyagot adunk a pálinkafőző mellé, amelyben érthetően leírtuk az üzembehelyezést valamint a pálinkafőzés folyamatát, lépésenként.

Ha megvásároltam a berendezést kihez fordulhatok szakmai kérdéseimmel?

Szeszipari élelmiszermérnök szakembereink folyamatosan állnak rendelkezésére. A készülék kiszállításkor megkapja élelmiszermérnök szakembereink elérhetőségét, akik minden szakmai kérdésben segíteni fogják.

 

Oktatás

Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk pálinkafőzőt vásárlóknak!

helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.

Következő Időpont

2017.06.10.



Jelentkezéshez kattintson ide!