Szakmai információk
hiteles forrásból
Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:
70/3461346
30/7005340
Ladi Csaba
okleveles élelmiszermérnök
Kószó Gábor
okleveles élelmiszermérnök
Gyakori kérdések a házi pálinkafőzésről?
2016 január 1-jétől érvényes magánfőzést érintő változások
https://www.nav.gov.hu/data/cms387097/Felhivas_maganfozes_szabalyainak_valtozasarol.pdf |
2015.január 31-ig érvényes magán- és bérfőzést érintő változások:
2014.december.31-ig érvényes magánfőzést érintő szabályozás:
http://www.nav.gov.hu/data/cms296545/parlat_szoro_LA4_2013.09.20.pdf |
|
Lehet otthon jó pálinkát főzni?
A kiváló pálinkához 3 alap dolog kell:
1) megfelelő minőségű, érett gyümölcs;
2) jó berendezés;
3) helyes cefrézési és főzési alaptudás.
Ebből az utolsó kettőt garantáltan biztosítjuk. Nincs még egy olyan kiváló pálinka, mint a saját gyümölcsből, saját kezünkkel, családunknak készülő gondossággal előállított ital. Egy nagyüzem, nagy mennyiségben soha nem tud olyan kiváló minőségű pálinkát előállítani, mint Ön kellő odafigyeléssel, kis mennyiségben, házi körülmények között.
Lehet mérgező a pálinka?
Néhány alap dolog betartása mellett a pálinka sosem lehet mérgező. Mérgezéses tüneteket csak a mértéktelen fogyasztása okozhat, de ez minden alkoholos italra igaz.
Mennyire bonyolult a pálinkafőzés?
Ha egy pörköltet vagy lekvárt el tud készíteni nagy hibák nélkül, támogatásunk mellett a pálinkafőzés is menni fog.
Fogok kapni információs anyagot a pálinkafőzésről?
Egy több mint 10 oldalas részletes anyagot adunk a pálinkafőző mellé, amelyben érthetően leírtuk az üzembehelyezést valamint a pálinkafőzés folyamatát, lépésenként.
Ha megvásároltam a berendezést kihez fordulhatok szakmai kérdéseimmel?
Szeszipari élelmiszermérnök szakembereink folyamatosan állnak rendelkezésére. A készülék kiszállításkor megkapja élelmiszermérnök szakembereink elérhetőségét, akik minden szakmai kérdésben segíteni fogják.
Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk kisüsti pálinkafőzőt vásárlóknak!
Helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.
az egyetem újranyitását követően!
Egylépcsős pálinakfőző bemutatófőzés a kisüsti oktatás napján!