Elérhetőségeink: 

Megtekinthető készülékek:

70/3461346

Budapest X.ker

30/7005340

Beled (GYMS megye)


megujult_banner_kazanra

Van kérdése?

Szakmai információk 

hiteles forrásból

 

Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:


70/3461346

30/7005340

 

Ladi Csaba

okleveles élelmiszermérnök

 

Kószó Gábor

okleveles élelmiszermérnök

Visszahívjuk!
Kérem, töltse ki a mezőt!
Kérjük, adja meg telefonszámát!

Partneroldalunk

Új és használt mezőgazdasági gépek eladók!

További információhoz kattintson a linkre!

http://mezogep.hu

Megéri pálinkafőzőt venni? Megtérül?

Számoljunk egy kicsit:

Aki eddig bérfőzetett - pláne nagyobb mennyiséget - annak nem kérdés: 100 liter pálinka kifőzéséért manapság átlagosan 70-100000 forintot fizetünk. Ebben az esetben nagyjából 3 év alatt térül meg befektetés egy 100 literes szimplafalú keverős készülék vásárlása esetén.

Ezek a készülékek, megfelelő karbantartás mellett általában két generáción (30-50 éven) keresztül szolgálják tulajdonosaikat, pláne így, hogy egy évben a megengedett legtöbb 100 liter pálinkát kifőzzük, mindösszesen két három héten keresztül használjuk a főzőnket. Tehát a pálinkafőzőkre fordított pénz néhány év alatt megtérül, utána már jövedelmez, mert nem kell bérfőzdébe menni, szinte ingyen főzhetünk. Nem is beszélve arról, hogy mennyivel jobb lesz pálinkánk minősége. Illetve érdemes egy pillantást vetni a kereskedelmi forgalomban kapható pálinkák áraira. Egy liter jobb pálinka nemritkán 10000-15000 ezer forintos literenkénti áron kapható. Vezessük végig a folyamatot egy igazi kedvenc klasszikus példáján:

 

Szilvapálinka, hozzávalók:

100 kg szilva szezonban termelőtől étkezési minőségben: 8000-10000 Ft

Cefrézés kiegészítői: 600 Ft

Lefőzés energiaköltsége: 2000 Ft

Átlagos kihozatal 10 liter 45 V/V %-os kiváló szilvapálinka.

Mivel hobbi, a hétvégi ráfordított időt nem számolom fel költségként.

 

Egységköltség: 1000-1300 Ft/liter

 

Amennyiben saját gyümölcsből rőzsével vagy egyéb olcsó faanyaggal fűtünk:

 

Egységköltség: 200-300 Ft/liter

 

Ezért nem érdemes a fa alatt rohasztani.

 

Amennyiben e nemes magyar ital főzését hobbiként kezeljük, pláne nem hiányozhat udvarunkból egy kisüsti főző, hogy büszkén kínálhassuk barátainkat saját, mesteri házi pálinkával.

 

 

termekarak

Ingyenes oktató anyag?
Szeretne betekintést nyerni a pálinkafőzés alapjaiba egyszerűen, lépésenként?
Csak regisztrálnia kell és küldjük az anyagot.

Kérem, töltse ki a mezőt!
Kérjük adja meg helyes email címét!

Oktatás

Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk kisüsti pálinkafőzőt vásárlóknak!

Helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.

az egyetem újranyitását követően!

Egylépcsős pálinakfőző bemutatófőzés a kisüsti oktatás napján!   


Jelentkezéshez kattintson ide!