Budapest X. kerület
Beled (GYMS megye)
70/3461346 
30/7005340

homlokkp

Van kérdése?

Szakmai információk 

hiteles forrásból

 

Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:


70/3461346

30/7005340

 

Ladi Csaba

okleveles élelmiszermérnök

 

Kószó Gábor

okleveles élelmiszermérnök

Partneroldalunk

Új és használt mezőgazdasági gépek eladók!

További információhoz kattintson a linkre!

http://mezogep.hu

Oktatás

Amennyiben érdeklődik a pálinkafőzés elméletét és gyakorlatát magába foglaló oktatásunk iránt, kérjük regisztráljon az alábbi jelentkezési panelek segítségével.

.

Jelentkezésével felkerül egy folyamatosan bővülő listára. Havonta egy –kettő oktatást tartunk, a jelentkezők számától függően, szombat délutánonként.

.

Mi fog következni a jelentezés után?

Bevált gyakorlat szerint, az oktatás hetében -jelentkezési sorrendben- a megadott telefonszámon visszahívjuk a listán szereplőket     és egyeztetünk az akuális időpont alkalmasságáról. 

E rugalmas rendszer azt hivatott szolgálni, hogy ne fordulhasson elő olyan kellemetlen helyzet (a vis major esetek kivételével), hogy     a fenntartott hely ellenére a Jelentkező nem jelenik meg az oktatáson

.

Jelentkezés oktatásra

Kérem, töltse ki a mezőt!
Kérem, töltse ki a mezőt!
Kérjük, adja meg telefonszámát!
Kérem, adja meg helyesen e-mail címét!
Kedvezménykártyával rendelkezem:


Invalid Input


ajndk_oktats_krtya

.

Az ajándékkártya telefonon vagy emailben rendelhető meg. Ára:15 000 Ft

Egy személyre szól és egy szabadon választott oktatási időpontra használható fel.

Az oktatási időpontokat honlapunkon folyamatosan frissítjük.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Az ajándékkártyát jó minőségű papírra nyomtatott formában postázzuk,

vagy személyesen vehető át.


A képzés ára: 3 000 Ft, amennyiben vásárolt tőlünk készüléket, egyéb esetben 15 000 Ft

Visszaadjuk az árát:

Azon érdeklődők, akik elsőként szeretnének megismerkedni a pálinkafőzés elméleti és gyakorlati hátterével és ezt követően vásárolnak pálinkafőzőt, az oktatáson egy 5% kedvezményre jogosító kártyát kapnak. Ennek mértékét DES típusú pálinkafőző vásárlása esetén levonjuk a vételárból!


 

KÖVETKEZŐ OKTATÁS IDŐPONTJA

2017. december 2.


Minden hónapban egy oktatást tartunk , ennek időpontja minden esetben szombatra esik és általában az adott hónap első szombatjára.

Helyszín

Szent István Egyetem
Élelmiszertudományi Kar
Sör és Szeszipari Tanszék

 

 Pontos Cím: 1118 Budapest, Villányi út 29–43. K ép.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Budapest_Villnyi_t_29-43_G_plet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

vagy :           1118 Budapest, Ménesi út 45 E épület

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Budapest_Mnesi_t_45_E_plet

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Térkép az Egyetem területéről

                                                                                             Egyetem_terkep                       

Kezdés időpontja: 11:00   időtartam ~ 6 óra, regisztráció 10:45-től

Az oktatás előtti napon figyelmeztető sms-t küldünk a pontos cím megjelölésével.

 

 

.

 A jelentkezés módja:


   Az oldal tetején található panel segítségével


   Információ és segítség a jelentkezéssel kapcsolatban:

                             

(0670) 346-1346

(0630) 700-5340


 

 

Szeretné tudni, hogy készül a jó pálinka?

Nem elégségesek a szomszéd jó tanácsai?

Szeretné, ha valaki elmondaná az egész folyamatot, egyszerűen, érthetően?

Kíváncsi a trükkökre, gyakorlati praktikákra?

Biztonságos és kiváló pálinkával szeretne főzni?

Nincs ideje hosszú hónapokat oktatásra járni?

 

Főzzön csúcsminőségű pálinkát!

 

 

Mi segítünk!

 

Ha Ön kezdő:

  • Speciális képzésünkkel el tudja sajátítani a pálinkafőzés alapjait.
  • Lépésről-lépésre, gyakorlati szemlélettel végigvesszük pálinkafőzés helyes gyakorlatát.

 

 

Ha már nem kezdő:

  • Tökéletesítheti tudását és összehasonlíthatja módszerét az általunk javasolttal.
  • Sosem árt az ismétlés. Hátha tudnunk újat mondani.

 

 

Készítse el Ön is ezt az IGAZI MAGYAR NEMES italt otthonában, szakértelemmel!

 

Szeretettel várjuk minden Ügyfelünket egy egész napos gyakorlati képzésre a

Szent István Egyetem Élelmiszertudomány Karán.

 

Pálinkafőzés - oktatás tematika

A cefrézés művészete - elmélete és gyakorlata


 

 

Alapanyagismeret

Gyümölcsök érettségi foka

Alapanyag minősítése

 

Gyümölcs feldolgozása

Mosás

Aprítás – zúzás

Magozás szükségessége

Erjesztő edények

 

Cefrekezelés

Élet a cefrében (mikoorganizmusok)

Fajtaazonos Élesztők – élesztő koncentrátumok

Tápanyag kiegészítés

Pektinbontás

pH érték - Savtartalom beállítása

Cefre tárolása

 

Alkoholos erjedés

A gyümölcscukor

Egy kevés gyakorlati biokémia – az erjedés termékei

Erjedésjelzők – kotyogók

Az erjedés fokának megállapítása  - (Meddig erjed a cefre?)

Erjedési hőmérséklet optimum

 


Lepárlás - desztillálás gyakorlata

 

Cefrefőzésnél tárgyalt fontos kérdések

Habzásgátlók szerepe

Meddig kell az üstöt tölteni?

A helyes keverési gyakorlat.

Mennyire kell fűteni?

Mikor hagyjuk abba cefrefőzést?

Mennyi ideig tartson a cefrefőzés?

Az alszesz helyes mennyisége és alkoholtartalma.

 

Finomítás (frakcionált desztilláció) kulcskérdései

Az elő-, közép-, és utópárlat elválasztásának helyes gyakorlata helyszíni főzés alapján.

A középpárlat tárolása

 

Kiegészítő tevékenységek


Az alkoholtartalom helyes megállapítása

Szeszfokolás gyakorlata

Hőmérséklet korrekció alkalmazása

 

A fogyasztási alkoholfok beállítása

Hígítás vízzel.

A keverési táblázat használata.

Milyen vizet használjunk és milyet ne?

Hogyan kerülhető el a zavarosodás.

 

Pálinkafőző tisztítása

.

 

A kedvezményes ajánlat kizárólag azon Vásárlóinkra vonatkozik, akik tőlünk vásároltak pálinkafőzőt. Bizalmukat köszönjük.

 

 

Oktatás

Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk pálinkafőzőt vásárlóknak!

helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.

Következő Időpont

2017.12.02.



Jelentkezéshez kattintson ide!