Budapest X. kerület
Beled (GYMS megye)
70/3461346 
30/7005340

homlokkp

Van kérdése?

Szakmai információk 

hiteles forrásból

 

Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:


70/3461346

30/7005340

 

Ladi Csaba

okleveles élelmiszermérnök

 

Kószó Gábor

okleveles élelmiszermérnök

Partneroldalunk

Új és használt mezőgazdasági gépek eladók!

További információhoz kattintson a linkre!

http://mezogep.hu

Egylépcsős (igazi aroma-tornyos) pálinkafőző 95l

A komplett lepárló alapfelszereltsége bevezető áron 2017-ben: 700 000 Ft helyett 595 000 Ft

MEGRENDELÉS

Egy lépcsős lepárlás jellemzői:


A pálinkafőzési lepárlástechnika csúcsa az úgy nevezett egy lépcsős vagy erősítő feltétes desztillálási módszer. Lényege, hogy az üstre épített aroma- és alkoholdúsító torony egyetlen lefőzést követően képes egy átlagosan 5-7% alkohol-tartalmú cefréből stabilan 75-85%-os középpárlatot (hasznos párlatrészt) készíteni úgy, hogy az íz és illathibát okozó, zavaró komponensek nem kerülnek a fogyasztásra szánt párlatrészbe. Lepárlás közben nem ritka a 90 fokos (V/V %) frakció vagy e feletti alkoholtartalom sem. E módszerrel lefőzött párlat tökéletesen tiszta, íz- illathiba mentes, könnyed, parfümös gyümölcsössége elvarázsolja fogyasztóját. Az egylépcsős lepárlás során keletkező párlatok karcosságtól, rézelejétől (rezes törés), elő és utópárlati szennyeződéstől mentesek. Nem kerül más a pohárba, mint a tökéletes gyümölcsaroma és tiszta alkohol bársonyos kombinációja, a gyümölcspárlatok királynője, a MI PÁLINKÁNK!



A kiszolgáló üst rövid bemutatása:


Annak érderében, hogy az oszlop tökéletesen működjön, egy csökkentett vízteres, gyors reakcióidejű duplafalú lepárló üstön keresztül biztosítható a megfelelően szabályozott hőközlés, amely kombinált funkcióknak köszönhetően, sörfőzésre, gabonacefre készítésére, lekvárfőzésre, nagykonyhai és disznótoros üstként, egyaránt használható. Annak érdekében, hogy az üst leggyengébb pontja stabilan ellenálljon a köpenytérben lévő nyomásnak, sekélydomború, központi kifolyású tartályfeneket kapott, hogy ne következhessen be olyan vetemedés és alakváltozás, amely a lapos (sík) fenéknél átkötő merevítő pontok beiktatása mellett is megkerülhetetlen a belülről támadó nyomás miatt. Kategóriájában egyedülálló módon TÜV minősített lefújó szeleppel rendelkezik, amely kézi beavatkozás nélkül is ténylegesen elengedi a köpeny felesleges nyomását (a szabványoknak és előírásoknak megfelelően). Elektromos, gáz és hamarosan fatüzelésű üstházzal is elérhető. Habár a legjobb fűtési módok közé az elektromos, elektromos-gáz kombi és csak gáztüzelés tartozik, mivel a fűtés egyenletessége és jól szabályozhatósága nagyon fontos szempont.


Technikai részletek, megtekintés, személyes konzultáció ügyében, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken. Örömmel segítünk, hogy Ön is a lehető legjobb pálinkát főzhesse a nemes gyümölcsből.


Rozsdamentes, duplafalú, vízköpenyes univerzális üst alapfelszereltség:


- teljes üstméret 90 liter

- töltési térfogat 75-80 liter

- teljes kifolyású sekélydomború belső tartályfenék

- duplafalú, vízköpenyes, NYOMÁSTARTÓ, rozsdamentes 90 literes üst

- sárgaréz lefogató lengőcsavarok és sárgaréz betétes bakelit marokanya (4 db)

- 0,5 bar-os TÜV tanúsított nyomástartó rugós szelep és tartó idomok, szerelvények

- vízköpeny leengedő és feltöltő csap (1 db)

- vákuumszelep, nyomásmérő óra és tartó idomok, szerelvények

- epruvettarögzítő konzol és markolat (2 db)

- 76,1 (3") milliméteres teljes ürítésű kifolyónyílás

- sárgaréz, nikkelezett teljes kifolyású gömbcsap

- abroncsacéllal merevített nyak, 10 mm vastagságú

- precíziós kézi hegesztés

- dupla fűtőszál konzol

- kézi keverő foglalat

- vízköpeny nívó

- pikkelycsiszolt vagy tükrös külső palástlemez

- tükrös belső felület


Kupola alapfelszereltség:


- 2 mm vastag vörösréz kupola rozsdamentes nyak karimával

- 15x5-ös inox abroncs és leszorító villák

- peremszorítású hőálló, végtelenített szilikon tömítő profil


Oszlop alapfelszereltség:


- karima kötésű, teljesen szétszedhető, tisztítható, bővíthető 4"-os (114 mm) oszlop

- 3 szitatányéros oszloprész karima kötéssel

- és 1 db töltetes rész, extraháló szegmens

- csőköteges deflegmátor szerelvényekkel

- digitális fejhőmérő

- hattyúnyak emelőcsatakozással

- hollanderes hűtő csatlakozás

- csőköteges véghűtő

- vízbetáp, elvezető cső és szerelvényezés

- multifunkciós osztó-gyűjtő és

- deflegmátor és véghűtő, átfolyás szabályozó szelepek szerelvényezéssel

- véghűtő vízhőmérő


A komplett lepárló alapfelszereltsége bevezető áron: 595 000 Ft


A készülék ára némileg magasabb, mint a kisüsti, hasonló méretű társaié, de annak ellenére, hogy ipari alkatrészekből készül, kategóriájában rendkívül versenyképes árral rendelkezik.


Tulajdonostársak lehetősége:


Hobby főző kollégáknak javasoljuk tulajdonostársak (barátok, családtagok) bevonását, hisz a törvény erre lehetőséget ad és a géppel könnyedén lefőzhető 2-3 fő részére is a megengedett mennyiségű magánfőzőtt párlat. Amennyiben kettő vagy több magánfőző ,,dobja össze" a készülék árát", egy fapados kisüstinél nem igényel nagyobb beruházás ez az ipari színvonalú készülék sem.


Egy lépcsős szakmai club (nem hagyjuk magára):


A készülék használatával kapcsolatos betanító főzést, a későbbi szakmai támogatást és cefrézési-alapanyag feldolgozási ismeretek átadását biztosítjuk a készülék mellé!


Választható extrák:



Üst választható opciók

kézi hajtású keverőszerkezet forgatólapáttal 35 000 Ft

220 V keverőmotor rögzítő és felfogató szerelvényekkel

79 000 Ft

elektromos fűtőszál, szabályozó szekrénnyel, egy fázis (4,5 kW)

69 000 Ft*
elektromos fűtőszál, szabályozó szekrénnyel, három fázis (6 v 9 v 12 kW) 109 000 Ft*
inox gáztüzelésű üstház 80 000 Ft
cefrehőmérő 25 000 Ft
cefreleengedő ív víz visszamosással 15 000 Ft
betöltő ajtó nézőüveggel 47 000 Ft
garat 18 000 Ft

 

*Az elektromos vezérlődoboz szakszerű bekötést igényel a gép telepítési helyszínén lévő, megfelelő elektromos hálózatba. A helyszíni bekötést a megadott ár nem tartalmazza.

A helyszíni bekötés a hálozat alkalmassága miatt szükséges.

A vezérlődoboz bekötését kizárólag megfelelő végzettséggel rendelkező villanyszerelő szakember végezheti el. 
Kérjük, hogy a gép elektromos vezérlődobozának bekötését végző szakemberrel töltesse ki és őrizze meg a használati utasításban szereplő beüzemelési naplót. 



Oszlop választható opciók

vörösréz katalizátor és töltet 19 000 Ft
epruvetta leengedő csappal, felfogatással 15 000 Ft
átfolyásmérő (rotaméter) deflegmátorhoz 18 000 Ft
átfolyásmérő (rotaméter) hűtőhöz 18 000 Ft
oszlop visszamosófej 3-utú csappal 19 000 Ft
nézőüveg bevilágító panel (3 db) 50 000 Ft
szitatányér szintszabályozás (3 db)

70 000 Ft

tartalék tömítésszett

14 000 Ft

 

   
 

Helyszínre szállítás:  Saját autóval és futárral biztonságos, sérülés nélküli kiszállítás. A kicsomagolásnál a rendelési lap szerint átnézzük az alkatrészeket és adunk pár jó tanácsot a beüzemelést illetően. Segítünk a készülék lepárló helyiségebe vitelében. Magyarország határain belül 100 Ft/futott km Budapestről vagy Dénesfától számolva, de minimum 10 000 Ft.
Raklapos csomagküldés: 10 000 Ft országszerte. 
 
Helyszíni betanító főzés és üzembe helyezés: 35 000 Ft (max. 4 óra) Nem kell azonnal a használati utasítást bújnia. Közösen, jó hangulatban összeállítjuk a gépet és tisztázzuk a főzés és cefrézés részleteit.
  • Összereszeljük és beüzemeljük a készüléket.
  • A tulajdonos által biztosított helyszínen lefőzzük az első adag saját cefréjét.
  • Tisztázzuk az egylépcsős lepárlástechnika elméletét és gyakorlatát
  • Megbeszéljük a helyes cefrekészítési gyakorlatot
  • Átadjuk azokat szakmai fogásokat, tapasztalatokat amely után könnyedén és gyorsan főzhet tökéletes pálinkát
  • A főzést követő ismeretekkel felvértezve AZONNAL  és könnyedén használhatja a gépet, úgy hogy tisztában lesz a legfontosabb szakmai és lepárlástechnikai részletekkel
  • Nekünk sok évbe és még több verítékbe került ezen szakmai tapasztalatok összegyűjtése, Önnek csak hátra kell dőlni egy kényelmes székben és feljegyezni a legfontosabb fogásokat

Egylépcsős főzési tapasztalatok

Alapadatok:

Cefre típusa

kajszi

Betöltött cefre mennyisége

80 liter

Kihozatal

4,8 lit 84 %-os

Arányosított kihozatal

8,064 lit 50%-os 80 literből (vagyis 10,08 liter 100 liter cefréből)

Keverés

keverőmotorral



elektromos 12 kW

elektromos 9 kW

gázégő  20kW

Felfűtési idő (hideg üsttel)

45-50 perc

65-70 perc

105 perc

Előpárlat leválasztás

10 perc

10 perc

10 perc

Főzési idő

60 perc

60 perc

60 perc

Össz főzési idő

2 óra

2 óra 20 perc

2 óra 55 perc

 

Párlatkifolyási sebesség

Első 3 liter

~ 8-12 perc/liter

4. liter

~ 14 perc/liter

utópárlat előtt

~ 18 perc/liter

Rezsi költség számítás

Fűtési- és főzési energia

Elektromos áram fogyasztás

19 kW/főzés

21 kW/főzés

Gáz fogyasztás

3,5 kg

Alapul vett energiaár

40 Ft/kW

40 Ft/kW

4000 Ft/11 kg-os PB

Energiaköltség

760 Ft

840 Ft

1 272 Ft

Vízfogyasztás

Deflegmátor ág vízfogyasztása

110 liter

110 liter

110 liter

Véghűtő vízfogyasztása

30 liter

30 liter

30 liter

Össz vízfogyasztás/főzés

140 liter

140 liter

140 liter

Alapul vett vízdíj+csatornadíj

700 Ft/m3

700 Ft/m3

700 Ft/m3

Egy főzésre eső vízköltség

98 Ft

98 Ft

98 Ft

Összes rezsiköltség

858 Ft

938 Ft

1 370 Ft

Egy liter pálinkára eső költség

106 Ft

116 Ft

170 Ft

* második főzéstől, felmelegedett üst esetén a mért értékek kedvezőbbek.

Fotók a termékről

egylepcsos_palinkafozo_9
egylepcsos_palinkafozo_10
egylepcsos_palinkafozo_11
egylepcsos_palinkafozo_12
egylepcsos_palinkafozo_13
egylepcsos_palinkafozo_14
egylepcsos_palinkafozo_15
egylepcsos_palinkafozo_16
egylepcsos_palinkafozo_17
egylepcsos_palinkafozo_18
egylepcsos_palinkafozo_19
egylepcsos_palinkafozo_20
egylepcsos_palinkafozo_21
egylepcsos_palinkafozo_22
egylepcsos_palinkafozo_23
egylepcsos_palinkafozo_24
egylepcsos_palinkafozo_25
egylepcsos_palinkafozo_26
egylepcsos_palinkafozo_27
palinkafozo_egylepcsos_1
palinkafozo_egylepcsos_2
palinkafozo_egylepcsos_3
palinkafozo_egylepcsos_4
palinkafozo_egylepcsos_5
palinkafozo_egylepcsos_6
palinkafozo_egylepcsos_7


 

 

 

Oktatás

Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk pálinkafőzőt vásárlóknak!

helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.

Következő Időpont

2017.08.19. elmarad

helyette 09.09.



Jelentkezéshez kattintson ide!