Szakmai információk
hiteles forrásból
Szeszipari, élelmiszerbiztonsági szakembereink:
70/3461346
30/7005340
Ladi Csaba
okleveles élelmiszermérnök
Kószó Gábor
okleveles élelmiszermérnök
Elkészült új webáruházunk több funkcióval, infóval és tartalommal!
Bemutató videó:
Gratulálunk a korábbi vásárlóinknak a 2020. évi Quintessence Pálinkaversenyen elért eredményeikért! 21 arany, 42 ezüst, 67 bronz érem
http://quintessence-palinka.hu/hu/quintessence/2020-versenyeredmenyek/
Cikkek az egylépcsős pálinkafőzőről:
Érdekli az egylépcsős lepárló működése?
Jöjjön el hozzánk bemutatófőzésre:
http://www.palinkafozokazan.hu/oktatas.html
Egylépcsős lepárlás jellemzői:
A pálinkafőzési lepárlástechnika csúcsa az úgy nevezett egy lépcsős vagy erősítő feltétes desztillálási módszer. Lényege, hogy az üstre épített aroma- és alkoholdúsító torony egyetlen lefőzést követően képes egy átlagosan 5-7% alkohol-tartalmú cefréből stabilan 75-85%-os középpárlatot (hasznos párlatrészt) készíteni úgy, hogy az íz és illathibát okozó, zavaró komponensek nem kerülnek a fogyasztásra szánt párlatrészbe. Lepárlás közben nem ritka a 90 fokos (V/V %) frakció vagy e feletti alkoholtartalom sem. E módszerrel lefőzött párlat tökéletesen tiszta, íz- illathiba mentes, könnyed, parfümös gyümölcsössége elvarázsolja fogyasztóját. Az egylépcsős lepárlás során keletkező párlatok karcosságtól, rézelejétől (rezes törés), elő és utópárlati szennyeződéstől mentesek. Nem kerül más a pohárba, mint a tökéletes gyümölcsaroma és tiszta alkohol bársonyos kombinációja, a gyümölcspárlatok királynője, a MI PÁLINKÁNK!
A kiszolgáló üst rövid bemutatása:
Annak érderében, hogy az oszlop tökéletesen működjön, egy csökkentett vízteres, gyors reakcióidejű duplafalú lepárló üstön keresztül biztosítható a megfelelően szabályozott hőközlés, amely kombinált funkcióknak köszönhetően, sörfőzésre, gabonacefre készítésére, lekvárfőzésre, nagykonyhai és disznótoros üstként, egyaránt használható. Annak érdekében, hogy az üst leggyengébb pontja stabilan ellenálljon a köpenytérben lévő nyomásnak, sekélydomború, központi kifolyású tartályfeneket kapott, hogy ne következhessen be olyan vetemedés és alakváltozás, amely a lapos (sík) fenéknél átkötő merevítő pontok beiktatása mellett is megkerülhetetlen a belülről támadó nyomás miatt. Kategóriájában egyedülálló módon TÜV minősített lefújó szeleppel rendelkezik, amely kézi beavatkozás nélkül is ténylegesen elengedi a köpeny felesleges nyomását (a szabványoknak és előírásoknak megfelelően). Elektromos, gáz és hamarosan fatüzelésű üstházzal is elérhető. Habár a legjobb fűtési módok közé az elektromos, elektromos-gáz kombi és csak gáztüzelés tartozik, mivel a fűtés egyenletessége és jól szabályozhatósága nagyon fontos szempont.
Technikai részletek, megtekintés, személyes konzultáció ügyében, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken. Örömmel segítünk, hogy Ön is a lehető legjobb pálinkát főzhesse a nemes gyümölcsből.
Tulajdonostársak lehetősége:
Hobby főző kollégáknak javasoljuk tulajdonostársak (barátok, családtagok) bevonását, hisz a törvény erre lehetőséget ad és a géppel könnyedén lefőzhető 2-3 fő részére is a megengedett mennyiségű magánfőzőtt párlat. Amennyiben kettő vagy több magánfőző ,,dobja össze" a készülék árát", egy fapados kisüstinél nem igényel nagyobb beruházást ez az ipari színvonalú készülék sem.
.
Fotók a termékről
|
Nem elég a jó pálinkafőző!
Tudás is kell a csúcsminőségű párlatok elkészítéséhez!
Ezért szakmai oktatásunkat 80% kedvezménnyel biztosítjuk a nálunk kisüsti pálinkafőzőt vásárlóknak!
Helyszín:
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar.
az egyetem újranyitását követően!
Egylépcsős pálinakfőző bemutatófőzés a kisüsti oktatás napján!